Κειμενάκι του Sam για τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, γεια σας!

Είμαι ο Σαμ, ένα μικρό αρκουδάκι από την Αγγλία. Έχω έρθει στην Πάτρα με πολλή χαρά για να γνωρίσω τις μικρές φίλες και τους μικρούς φίλους από την Α’ και τη Β’ Δημοτικού. Ξέρετε δε μιλάω ελληνικά ακόμα, θέλω πολύ να τα μάθω. Ως τότε όμως μιλάω στα παιδιά σας Αγγλικά κι έτσι μου μιλάνε κι αυτά και τα μαθαίνουν μαζί μου παίζοντας. Μας βοηθάει η Εύα, η δασκάλα Αγγλικών, που ξέρει και Ελληνικά και Αγγλικά.

Η Εύα μου έχει εξηγήσει ότι είναι σημαντικό τα παιδιά πρώτα να ακούσουν και να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά με φυσικό τρόπο (αφού στην Ελλάδα δεν ακούνε τα Αγγλικά από τότε που γεννήθηκαν, όπως συνέβη για παράδειγμα σε εμένα που γεννήθηκα στην Αγγλία ) και μετά να μάθουν να τα διαβάζουν και να τα γράφουν. “Έτσι δεν έγινε άλλωστε και με τα Ελληνικά, που τα άκουγαν για χρόνια και τα μιλούσαν ήδη πριν αρχίσουν να μαθαίνουν γραφή και ανάγνωση; “, μου λέει η Εύα.

Βέβαια, εγώ που είμαι ένα μικρό αρκουδάκι, δεν τα καταλαβαίνω όλα αυτά , αλλά να ξέρετε ότι περνάω πολύ ωραία με τα παιδιά σας. Μου δίνουν τόση αγάπη, αγκαλιές, ζωγραφιές, μου χαρίζουν αυτοκόλλητα, τραγουδάμε μαζί, τους μιλάω για τα αγαπημένα μου φαγητά, για τους αγαπημένους μου φίλους.

Την έχω “καταβρεί” σας λέω! Οπότε σκοπεύω να μείνω και να παίζω με τα παιδιά σας για όλη τη σχολικής χρονιά! Όσο αυτά μαθαίνουν μαζί μου Αγγλικά, θα προσπαθώ κι εγώ να μαθαίνω Ελληνικά. Τώρα όμως, που είναι νωρίς ακόμα, με βοήθησε η Εύα να σας γράψω αυτό το κείμενο.

See you around! 😊