25η Μαρτίου 2024

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας καθώς και στον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Μαυρομμάτη Διονύσιο για την άψογη παρουσία του σχολείου μας στην παρέλαση!
Περήφανοι για τους μαθητές μας του 12ου Δημοτικού Πάτρας που τίμησαν με την άψογη συμμετοχή τους στην παρέλαση τον Αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό!

«Σήμερα η εθνική αυτογνωσία, και ο αυτοπροσδιορισμός μας κρίνονται απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να χαράξουμε το μέλλον. Η ιστορική αναδρομή στην Επανάσταση του 1821, που σφράγισε την ύπαρξη και την επιβίωση του έθνους μας, μάς κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο λαός μας πέτυχε το ακατόρθωτο, ξεπερνώντας ελαττώματα, ελλείψεις, αδυναμίες.
Η παρέλαση, – ως απόθεση φόρου τιμής με τον προσήκοντα σεβασμό στο μεγάλο ιστορικό γεγονός του λαού μας,- ήταν υποδειγματική δίνοντας πραγματικό νόημα στην Επέτειο. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την κληρονομιά της επανάστασης του 1821 και των εθνικών αγώνων που οδήγησαν στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, και τις αξίες που κληρονομήσαμε, έννοιες που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις δύσκολες μέρες που διανύουμε».

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Δατσέρη Ανδρέα πατέρα του σχολείου μας για το καταπληκτικό φωτογραφικό υλικό!
Χρόνια πολλά σε όλους!